TARINA

 


Olen Maria, Kehrälän perustaja ja omistaja. Toimin myös pääsääntöisesti Kehrälän kaikissa työtehtävissä.

 

Perustin alihankintaompelimon säilyttääkseni omalla tehokkaalla panoksellani ompelutuotantoa kotimaassa. Moni kotimainen tekstiili- tai vaatetusalan yritys ja brändi haluaa tuotteilleen korkean kotimaisuusasteen ja kaipaa nimenomaan ompeluteollisuutta Suomesta. Osaavia tekijöitä ei enää tahdo löytyä tekijöiden siirtyessä eläkkeelle ja samalla alan koulutuspaikat on valitettavasti vuosi vuodelta vähennetty lähes olemattomiin. Lisäksi ompelutuotanto valuu käsistämme ulkomaille. Osaamistamme ja ompelutuotannon pysymistä kotimaassa pitäisikin vaalia paremmin. Suomalainen käsityöläisyys kun on kautta aikojen ollut ja on edelleen laadukasta, tehokasta ja kestävää, ja sitä kautta ennenkaikkea luotettavaa. Näihin arvoihin oma tekemisen intohimoni nojautuu.

 

Olen henkeen ja vereen käsillä tekijä, harrastan kädentaitoja laidasta laitaan. Ompelun maailmasta olen pitänyt aina. Ensimmäisen ompelukoneen sain 7-vuotiaana ja virran käynnistyessä lähdin oitis ompelemaan sarjana ystävilleni silloin 80-luvulla suosiossa olleita hiusdonitseja. Vuosien aikana koneet on vaihtunut järeisiin teollisuuskoneisiin.

 

Olen suorittanut vaatetusalan artesaanitutkinnon sekä kaupan alan opinnot ammattikorkeakoulussa. Olen työskennellyt ompelimoissa ennenkuin Kehrälää lähdettiin perustamaan vuonna 2015. Aluksi toiminta oli pääasiassa keskittynyt piensarjojen vaiheompeluun. Pian jatkuvan kysynnän myötä aloitettiin isompien kangaserien laakaleikkuu leikkaamossa. Sittemmin olen alkanut tehdä myös tuotesuunnittelua yhdessä asiakasyritysten kanssa. Lähtökohtana on Kehrälän toiminnan periaate eli sarjatuotanto piensarjoille sekä tuhansien suursarjoille. Kysyntä on ollut perustamisesta asti huimaa ja töitä on tehty erilaisten tuotantojen parissa.

 

Tekemiseni kumpuaa erittäin korkeasta ammattiylpeydestä käsityöalaa kohtaan sekä reippaasta osaavasta otteesta ja asenteesta!

gallery/tarinakuva